2 juni 2013
11:00

Referat: Korpföreningen MF - AIF Barrikaden

Startelva: Linus - Christian, Roy, Henke H, Bagher - Rabih, Mats, Martin N, Joel H, Fredrik - Rashad

Avbytare var David som kom in redan efter 12 min som defensiv innermittfältare och spelade där i 8 min innan han gick ner som vänsterback och spelade där resten av matchen och Daniel Sosa som kom in i paus men tvingades utgå igen i 74:e min sedan han slagit upp en skada.

Matchen kunde knappast börjat bättre för oss. Redan efter 35 sekunder låg bollen i våra motståndares nät sedan Rashad efter en dålig KF Malmö-passning snott bollen och på sedvanligt Rashadsätt dundrat in den med sin vänsterfot.

Glädjen blev inte jättelångvarig. I den 9:e min kvitterade KF Malmö på en nick från nära håll efter tamt försvarsspel från vår sida. Runt 20:e min tillkom inom 5 min 3 bra målchanser. Den första var vår då Rashad fick på ett nytt kanonskott med sin vänster men tätt utanför (över?) medan de 2 andra var KF Malmös. Först hade de ett fantastiskt skottläge för en omarkerad kille bara några meter framför mål men skottet missades grovt och gick utanför. Strax efteråt hade en KF-spelare rundat Linus, kommit lite långt ut på kanten men ändå tyckts kunna få in bollen ur den dåliga vinkeln när Henke ville annat och räddade på mållinjen.

I 2:a halvlek dröjde det mer än en kvart innan det uppstod någon klar målchans men dessvärre resulterade den. Dessvärre eftersom det alltså var KF som i den 61:a min stod för ledningsmålet sedan deras anfallare knappt vunnit en löpduell mot vår back och säkert rullade in bollen nere vid bortre stolproten utan chans för utrusande Linus.

I den 70:e min hade KF Malmö ett skott från jättelångt håll som dök ner i ribban. I den 83:e min hade Roy efter en retur ett skott från ganska långt håll som var på väg in nere vid ena stolpen när en KF-spelare språngnickade
bort den c:a 3 dm över marknivå - en synnerligen okonventionell insats. Istället för kvittering dödade istället KF Malmö matchen i den 90:e min på ett mål mycket snarlikt det 2:a.

Vi hade en del spelare med småskavanker redan från början och det fanns en viss oro redan från början att våra 13 spelare inte skulle räcka till. Än värre blev det sedan Fredrik tvingats utgå p.g.a. baksideskada efter bara 22 min. Bagher hade då redan varit ute en vända för att se om sin till synes ständigt småskadade fot. När Rashad sedan låg skadad på planen ett par minuter i slutet av 1:a halvlek började skadeläget kännas riktigt prekärt. Efter en kort period med 10 spelare kom Rashad dock tillbaka in - dock som så ofta småhaltande. Som skrevs ovan tvingades Sosa att utgå i 2:a och det kändes som om vi hela tiden spelade med de just för tillfället minst skadade. Med tanke på allt detta gjorde vi en klart godkänd insats. Matchen var nästan helt jämn. KF Malmö hade en 15 min-period i 1:a halvlek när de dominerade ganska klart men i övrigt var det i princip helt jämnt. Båda lagen sköt mycket men oftast hellre än bra. Det allra mest positiva sett med våra ögon var att vi kämpade väldigt bra.

Med 18 min kvar av ordinarie speltid gjorde en mångårig Barrikadenspelare och tränare (och den som bidrog till att referenten fick sluta med all fotboll sedan han fick 130 kilo över sitt ena knä som delvis gick i småbitar) Francisco "Frasse" Canabate ett bejublat inhopp för KF Malmö. De 130 kilona verkade ligga fast och det var en syn för gudar att se honom på plan igen. Som tur var fick han inte i kraft av sin tyngd göra något mål på hörna eller liknande.
Han hann i alla fall i vanlig ordning med att bli varnad. I Barrikaden stod han i princip över var 4:e match efter matchmönstret varning, varning, varning, avstängd, varning, varning, varning, avstängd... Oftast berodde hans varningar inte på att han var ojuste utan helt enkelt att han var så stor och så var det nog också idag.

Även om vi ligger sist i serien bör vi leda fair-play-ligan. På 6 matcher har vi bara en enda varning (en onödig sådan efter snack efter matchen)

Statistik: Hörnor: 2-3 (matchens första i 73:e min!!!) Skott på mål: 5-6 Skott utanför: 9-10